|
"Mniam, mniam! Sprawdzone
pomysły na gotowanie z fantazją"
Przedstawiamy chyba pierwszą taką
książkę w Polsce. Powstała ona dzięki internetowym
publikacjom przepisów kulinarnych. Przepisy te nie były
nigdzie indziej, poza stronami www, prezentowane, wiele
z nich narodziło się w głowach internautów. A teraz
możemy je mieć w wersji "tradycyjnej" w formie
oryginalnej książki kucharskiej. Autorzy wybrali te
najciekawsze i sprawdzone. [wiecej]
|
|
"WHISKY", Janusz
Urban, Wydawnictwo Rachocki i S-ka, Pruszków 2002
Whisky, czy whiskey? Dlaczego
uisge beatha, czyli "woda życia"? Co
to jest bourbon? Czy stara whisky jest zawsze lepsza?
Irlandzka pure pot still whiskey, czy tradycyjny
single malt?
Na te i na wiele innych pytań znajdziemy
odpowiedź w WHISKY- Vademecum. [wiecej]
|