restaurants.pl

 

 

Co tydzień N O W E Przepisy !!!

Otwieraj i napełniaj pittę swoimi ulubionymi składnikami...


                  Smacznego!

||| Pitta po amerykańsku
|||Pitta z łososiem
|||Pitta z serem feta po grecku
|||Dip i paluszkiz pitty
||| Pitta z kurczakiem i oliwkami
||| Pitta "Palce lizać"
||| Sos czosnkowy
||| Pittaz kurczakiem i ananasem
||| Pitta"Party II"
||| Pittaz wątróbką
||| Pittaz mięsem mielonym
||| Pittaz makrelą
||| Pittahawajska              wiecej |||

 

NOWE TRENDY wHo-Re-Ca

Pitta - czyżby śmierć tradycyjnego pieczywa?

Co powoduje, że pitta jest tak bardzo modna? Które grupy konsumentów kupują potrawy z pittą?
Jak pitta radzi sobie w Polsce?
Jak można pittę wykorzystać w restauracji czy barze?
Jak ją przyrządzać?

  Fenomen pitty daje się bardzo łatwo wytłumaczyć. Jako jedyny
chleb na świecie po pogrzaniu podgrzaniu placka w tosterze,
mikrofalówce, na grillu lub opiekaczu tworzy się "koper
ta". Do tak uformowanej pitty można nałożyć dowolne
nadzienie: od sera żółtego, wędliny, ryb, warzyw,
jajecznicy do czekolady czy bananów. Chlebek ten
jest także idealny na letni sezon grillowy. Używane
jest także jako dodatek do sałatek (Amerykanie
nazywają go także salat pocket- sałatkowa
kieszeń chlebowa)

Dodatkowo pitta jest szybka w przyrządzeniu
(konkuruje z daniami typu "5 minut") Z reguły
nie zawiera konserwantów tak mocno obec-
nych w naszym codziennym pieczywie. Jest to
ulubione danie tych, którzy dbają o linię (pitta
zawiera tylko 2-3% tłuszczu
).

Dentysta dla dzieci Dentestetica  Point Office biuro na godziny  Restauracja i catering  Restauracje Kraków