Co tydzień N O W E Przepisy !!!

Otwieraj i napełniaj pittę swoimi ulubionymi składnikami...


                  Smacznego!

||| Pitta po amerykańsku
|||Pitta z łososiem
|||Pitta z serem feta po grecku
|||Dip i paluszkiz pitty
||| Pitta z kurczakiem i oliwkami
||| Pitta "Palce lizać"
||| Sos czosnkowy
||| Pittaz kurczakiem i ananasem
||| Pitta"Party II"
||| Pittaz wątróbką
||| Pittaz mięsem mielonym
||| Pittaz makrelą
||| Pittahawajska              wiecej |||


To właśnie unikatowa użyteczność pitty (koperta), do której można nałożyć dowolne nadzienie i polać sosem, szybkość w przygotowaniu oraz opinia zdrowej żywności powoduje, że konsumpcja tego produktu w Europie zachodniej
wzrosła o 365% w ciągu ostatnich kilku lat!

W Polsce pitta jest obecna już kilka lat.
Centrum "pitożerców" jest Wrocław
(kilka tysięcy osób pochodzenia greckiego).

Praktycznie każdy bar w Polsce serwujący kuchnię orientalną
oferuje kebaby właśnie w chlebku pitta. Ostatnio pittę
serwuje m.in. sieć barów kanapkowych OSCAR, sieć
restauracji Sfinks oraz firmy cateringowe (np. Sheraton).
Także w sklepach TESCO, Hypernova, Carrefour
pojawiła się pitta Quality Goods importowana
z Belgii.

Jak się przyrządza pittę?Otóż należy ją
lekko skropić wodą, włożyć do tostera lub
mikrofali (15-20 sek.), aby lekko napuchła,
po podgrzaniu odcięć kawałek i nałożyć na-
dzienie. Można podgrzać ponownie i uzys-
kuje się efekt ciepłej skórki chlebowej z do-
wolnym nadzieniem. Nam taka smakowała
najbardziej!!!

Dentysta dla dzieci Dentestetica  Point Office biuro na godziny  Restauracja i catering