Co tydzień N O W E Przepisy !!!

Otwieraj i napełniaj pittę swoimi ulubionymi składnikami...


                  Smacznego!

||| Pitta po amerykańsku
|||Pitta z łososiem
|||Pitta z serem feta po grecku
|||Dip i paluszkiz pitty
||| Pitta z kurczakiem i oliwkami
||| Pitta "Palce lizać"
||| Sos czosnkowy
||| Pittaz kurczakiem i ananasem
||| Pitta"Party II"
||| Pittaz wątróbką
||| Pittaz mięsem mielonym
||| Pittaz makrelą
||| Pittahawajska              wiecej |||

.....................................................................................................................

PITTA "Palce lizać"

s k ł a d n i k i (4 porcje):
4 pitty
brizol drobiowy (4szt.)
kapusta pekińska
papryka czerwona
majonez, ketchup, ser żółty

  S p o s ó b   p r z y r z ą d z a n i a :

Pittę skropić wodą, podgrzać, tak aby można było ją otworzyć. Następnie pittę wypełnić kawałkami upieczonego brizola (w kawałkach lepiej się upycha), plasterkiem sera żółtego, pokrojoną kapustą pekińską, papryka czerwoną, majonezem.


Całość wsadzić do rozgrzanego piekarnika
na około 4-5 min.
Tak chrupiącą i rozgrzaną pittę
podawać polaną ketchupem

 

autor:
Weronika Ujma

Kraków


Rentgen panoramiczny  Stomatolog dzieciÍcy w Krakowie  Wirtualne biuro w Krakowie  Catering Pod Aniołami