Co tydzień N O W E Przepisy !!!

Otwieraj i napełniaj pittę swoimi ulubionymi składnikami...


                  Smacznego!

||| Pitta po amerykańsku
|||Pitta z łososiem
|||Pitta z serem feta po grecku
|||Dip i paluszkiz pitty
||| Pitta z kurczakiem i oliwkami
||| Pitta "Palce lizać"
||| Sos czosnkowy
||| Pittaz kurczakiem i ananasem
||| Pitta"Party II"
||| Pittaz wątróbką
||| Pittaz mięsem mielonym
||| Pittaz makrelą
||| Pittahawajska              wiecej |||

.....................................................................................................................

PITTA "Party II"

s k ł a d n i k i (4 porcje):
paczka pitty
1 czerwona papryka
filety z kurczaka
przyprawa meksykańska, 4 łyżki oleju
odrobina soli, mały ząbek czosnku

  S p o s ó b   p r z y r z ą d z a n i a :

Kurczaka pokroić na drobne paseczki podsmażyć na oleju ok. 5 minut
w temp. 180 stopni, następnie dodać drobno
pokrojoną paprykę, przyprawę meksykańską,
czosnek rozgnieciony i wszystko smażyć
na patelni pod przykryciem przez chwilę.
Wszystko pyszne - dobre na przyjęcie
przy piwku lub winie.

 

autor:
Genowefa Morawska

Bydgoszcz


Rentgen panoramiczny  Stomatolog dzieciÍcy w Krakowie  Wirtualne biuro w Krakowie  Catering Pod Aniołami