Co tydzień N O W E Przepisy !!!

Otwieraj i napełniaj pittę swoimi ulubionymi składnikami...


                  Smacznego!

||| Pitta z kurczakiem
|||Pitta love
|||Gyros
|||Pitta z indykiem
|||Pitta rostbef
|||Pitta z baraniną
|||Pitta błyskawiczna
|||Pitta po szwajcarsku
|||Pitta truskawkowa
|||Pitta tajska
|||Pitta z pomidorem i bazylią
|||
|||                                        wstecz|||

.....................................................................................................................

PITTA Z KURCZAKIEM

s k ł a d n i k i :
2 piersi kurczaka, bez kości
1 łyżeczka oliwy z oliwek
sól, czosnek, cebula pieprz,
1 filiżanki salsy, 2 pitty, 250 g. pomidorów
sałata, kilka krążków avocado dla smaku, sos kwaśny

S p o s ó b   p r z y r z ą d z e n i a:

Pokroić kurczaka na paski. Usmażyć w rondelku
na gorącym oleju. Dodać warzywa, pieprz i sól.
Dodać salsę i przysmażyć do końca.
Podgrzać pittę, potem podzielić na dwie części,
wypełnić paskami kurczaka,
dodać pomidory, sałatę,
avocado, polać sosem.

 

Przypraw tak jak
lubisz i delektuj się.


Rentgen panoramiczny  Stomatolog dzieciÍcy w Krakowie  Wirtualne biuro w Krakowie  Catering Pod Aniołami