Co tydzień N O W E Przepisy !!!

Otwieraj i napełniaj pittę swoimi ulubionymi składnikami...


                  Smacznego!

||| Pitta po amerykańsku
|||Pitta z łososiem
|||Pitta z serem feta po grecku
|||Dip i paluszkiz pitty
||| Pitta z kurczakiem i oliwkami
||| Pitta "Palce lizać"
||| Sos czosnkowy
||| Pittaz kurczakiem i ananasem
||| Pitta"Party II"
||| Pittaz w±tróbk±
||| Pittaz mięsem mielonym
||| Pittaz makrel±
||| Pittahawajska              wiecej |||

.....................................................................................................................

PITTA Z MIĘSEM MIELONYM

s k ł a d n i k i :
0,5 kg miesa mielonego (najlepiej wołowe)
1 cebula, przyprawy do smaku: papryka, chili, oregano, pieprz, rozmaryn, 200 ml wody

s o s :
5 łyżek stołowych majonezu
4 łyżki stołowe jogurtu naturalnego
sos do sałatek (czosnkowy do majonezu)
1 zmiażdżony z±bek czosnku przyprawy do smaku: pieprz, słodka papryka, sałata pekińska

  S p o s ó b   p r z y r z ± d z a n i a :

Cebulę pokroić w kostkę i przyrumienić na zółty kolor, dodać mięso, podsmażyć, odlać zbędny tłuszcz, dodać przyprawy i wlać wodę, podsmażyć do wyparowania; w miseczce dodać wszystkie składniki sosu dobrze rozetrzeć przełożyć do sosierki; sałatę posiekać w cienkie paski.


Rozgrzać PITTĘ zgodnie z przepisem na opakowaniu, następnie wypełniać warstwowo raz mięso, sos, sałata i znów mięso, sos, sałata.


PALCE LIZAĆ!!!


Autor: Dariusz Ziemniak, Rzeszów

 

RTG zÍbŰw w Dentestetica  link  Wirtualny adres w Point Office  Catering Pod Aniołami