Co tydzień N O W E Przepisy !!!

Otwieraj i napełniaj pittę swoimi ulubionymi składnikami...


                  Smacznego!

||| Pitta po amerykańsku
|||Pitta z łososiem
|||Pitta z serem feta po grecku
|||Dip i paluszkiz pitty
||| Pitta z kurczakiem i oliwkami
||| Pitta "Palce lizać"
||| Sos czosnkowy
||| Pittaz kurczakiem i ananasem
||| Pitta"Party II"
||| Pittaz wątróbką
||| Pittaz mięsem mielonym
||| Pittaz makrelą
||| Pittahawajska              wiecej |||

.....................................................................................................................

PITTA Z SEREM FETA PO GRECKU

s k ł a d n i k i :
350 - 400 gramów sera feta pokrojonego w kostkę,
1 słoiczek oliwek,
1 filiżanki oliwy z oliwek,
mała cebula,
czosnek (świeży lub w proszku),
1 łyżeczka octu balsamicznego,
tymianek, sól, sok z cytryny, pieprz
4 pitty.

  S p o s ó b   p r z y r z ą d z a n i a :

Zmieszać pieprz, oliwki i ser feta w salaterce. Dodać oliwę z oliwek
i delikatnie wymieszać. Dodać pozostałe składniki i ponownie wymieszać. Dodać przyprawy, przykryć i włożyć do lodówki na kilka godzin.

 

Ogrzej pittę, następnie nadziej
sałatką. Podawaj jako przy-
stawkę, albo danie główne.



RTG zÍbŰw w Dentestetica  link  Wirtualny adres w Point Office  Catering Pod Aniołami