ciasta i ciasteczka>>> przepisy >> s. główna


Chleb bananowy

 

 

s k ł a d n i k i :

• 4-5 dojrzałych bananów
• 3/4 filiżanki płynnego miodu
• 1/4 filiżanki oliwy z oliwek
• 2 łyżeczki wanilii
• 2 filiżanki pełnopszennej mąki - przesianej
• 2 łyżeczki sody oczyszczonej
• 3/4 filiżanki siekanych orzechów włoskich

 

   

Utrzeć miąższ bananów i dokładnie wymieszać z miodem, oliwą i wanilią. W osobnej misce wymieszać mąkę, sodę i orzechy włoskie. Połączyć suche składniki z masą bananową, mieszając całość aż do otrzymania jednolitej masy.


Ciasto wyłożyć na blachę. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 st. C i piec przez 45-60 minut. Przed wyjęciem zróbmy test patyczkiem. Jeśli wyjęty z ciasta patyczek będzie suchy, to ciasto jest upieczone.

 


Do druku

 

 

[savoir-vivre] [ciekawostki][przepisy] [wpisz się do serwisu] [ciekawe strony][przewodnik][4hotele.pl] [euroserwer]

grill elektryczny  Catering Kraków