ciasta i ciasteczka>>> przepisy >> s. główna


Ciasteczka cz.1

makaroniki kokosowe, ciasteczka czekoladowe

 

s k ł a d n i k i :

K o k o s o w e :
3 białka
15 dkg cukru pudru
15 dkg wiórków kokosowych
1 łyżeczka soku z cytryny
polewa czekoladowa

C z e k o l a d o w e :
30 dkg mrożonego ciasta francuskiego
10 dkg czekolady
czekoladowa posypka


 

 

makaroniki kokosowe

Białka ubić na sztywną pianę, dosypując powoli cukier puder. Wymieszać z sokiem z cytryny i wiórkami kokosowymi. Małe porcje ułożyć na natłuszczonej blasze. Piec ok. 15 minut w temperaturze 160 stopni. Udekorować polewą.


ciasteczka czekoladowe

Rozmrożone ciasto rozwałkować na grubość 5-7 mm. Wyciąć podłużne ciasteczka. Ułożyć na opłukanej zimną wodą blasze, schłodzić. Piec 10-15 minut w temperaturze 200 stopni. Ostudzić. Połowę ciastek posmarować roztopioną czekoladą, przykryć pozostałymi ciastkami, docisnąć. Polać resztą czekolady, posypać posypką.

 

 


 

 

[savoir-vivre] [ciekawostki][przepisy] [wpisz się do serwisu] [ciekawe strony][przewodnik][4hotele.pl] [euroserwer]

grill elektryczny  Catering Kraków 

Przedszkola prywatne i publiczne - Warszawa, Kraków, Wrocław, Poznań