ciasta i ciasteczka>>> przepisy >> s. główna


Mazurek czekoladowy bez pieczenia

 

 

s k ł a d n i k i :

• 12 żółtek
• 4 tabliczki czekolady
• 20 dkg cukru pudru
• 20 dkg migdałów
• 1 jajo
• dwa cienkie wafle

   

Przetrzeć przez sitko żółtka z ugotowanych jaj. Zetrzeć czekoladę na tarce i dodać do żółtek, dodać też cukier i zmielone migdały. Wymieszać wszystko i dodać 1 całe jajo. Ucierać ok. 2 godziny do uzyskania idealnie gładkiej masy (bardzo pomocna tu będzie silna męska dłoń). Wyłożyć masę na wafle, wyrównać i odstawić do stężenia. Udekorować połówkami mgdałów.


 

 

[savoir-vivre] [ciekawostki][przepisy] [wpisz się do serwisu] [ciekawe strony][przewodnik][4hotele.pl] [euroserwer]

grill elektryczny  Catering Kraków