s k ł a d n i k i :
4 piersi z kurczaka
3 twarde jabłka
1 główka sałaty lodowej
oliwa z oliwek
sok z cytryny
1 łyżka ostrej musztardy
przyprawy: sól, pieprz czarny, ocet winny
jabłkowy
|
Mięso
opłucz, posól, pokrój na paseczki. Z oliwy, cytryny,
musztardy, pieprzu zrób marynatę. Zanurz mięso w marynacie
i odstaw na 2 godziny do lodówki. Następnie wyjmij je
z marynaty i smaż około 10 min. na rozgrzanej oliwie.
Zdejmij z ognia i odstaw do wystygnięcia.
Na patelnię wlej ok. 4 łyżek octu
winnego i resztę marynaty - podgrzewaj przez 2 min.
W tym czasie poszarpaną sałatą wyłóż półmisek, jabłka
pokrój w cienkie plasterki i ułóż na sałacie. Mięso
przełóż na sałatę i polej sosem z patelni.
Wspaniałe smakuje z kieliszkiem wina
i bagietką.

|