s k ł a d n i k i :
ok. 1 kg różnych świeżych
grzybów
2 ząbki czosnku (drobno posiekane)
1/2 filiżanki oliwy z oliwek
sól i pieprz (biały i czarny)
1 łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu
1 łyżeczka posiekanej świeżej szałwii
1/4 filiżanki posiekanej świeżej pietruszki
1 łyżeczka octu balsamicznego
|
Rozgrzać Piekarnik do 175 stopni C.
Oczyścić grzyby. Oddzielić kapelusze od ogonków, zdjąć
skórę i pociąć na spore kawałki.
Do oliwy dodać czosnek, zioła i przyprawy.
Włozyć grzyby do głębokiej miski, polać je oliwą z przyprawami
i wymieszać dokładnie. Przełożyć do naczynia żroodpornego
i włożyć do piekarnika.
Piec około 30-40 minut. Gdy grzyby
bedą miękkie, wyjąć z piekarnika i spryskać je octem
balsamicznym.
Podawać, gdy są jeszcze ciepłe.
|