mięsa i dziczyzna>>> przepisy >> s. główna


Diabelski gulasz

 

s k ł a d n i k i :

60 dag wieprzowiny
2 łyżki oleju
4 z±bki czosnku
3 papryczki chili
1 czerwona papryka
4 pomidory
łyżeczka oregano
kieliszek wytrawnego białego wina
2 łyżki m±ki
sól

 

Mięso umyć, usun±ć błony, pokroić na kawałki. Posolić i oprószyć m±k±. Papryczki chili umyć i wytrzeć do sucha. Czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki. Pomidory sparzyć, zdj±ć skórkę i pokroić na ćwiartki.
Na patelni (bez tłuszczu) przesmażyć papryczki chili, przełożyć je do naczynia z gor±c± wod± ok. szklanki i odstawić na 20 min. Z papryki zdj±ć skórkę i pokroić w paski. Na rozgrzany olej wrzucić czosnek i smażyć na złoto. Dodać mięso i zrumienić.
Dokładnie obsmażone mięso wraz z czosnkiem przełożyć do rondla, zalać kieliszkiem wina. dodać pomidory, paprykę, oregano i pokrojone papryczki chili. Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.

 

 

 

 

[savoir-vivre] [ciekawostki][przepisy] [wpisz się do serwisu] [ciekawe strony][przewodnik][4hotele.pl] [euroserwer]