mięsa i dziczyzna>>> przepisy >> s. główna


Rumsztyk z ziołami

 

 

s k ł a d n i k i :

4 rumsztyki
20 dag tłuszczu do smażenia
sól i pieprz
8 czarnych oliwek
pęczek natki pietruszki
pęczek szczypiorku
łyżka kaparów
2-3 str±ki chili
posiekany z±bek czosnku
cytryna
8 łyżek oliwy z oliwek

 

Bardzo drobno posiekać oliwki, zioła, kapary i str±ki chili. Wymieszać. Dodać oliwę z oliwek, sól, pieprz i sok z cytryny i dokładnie wymieszać.

Usmażyć rumsztyki (3-4 minuty z każdej strony) Przed podaniem posolić i popieprzyć. Przełożyć porcję mięsa na talerz, położyć łyżeczkę pasty na wierzchu rymsztyka, udekorować czarn± oliwk± i podawać z grillowanymi lub obsmażonymi ziemniakami. Resztę pasty podać w osobnej miseczce.

Oczywi¶cie w sezonie grillowym, możemy rumsztyki przygotować na grillu... A podana pasta ziołowa, pasuje do wszystkich czerwonych mięs.

 

 

 

 

[savoir-vivre] [ciekawostki][przepisy] [wpisz się do serwisu] [ciekawe strony][przewodnik][4hotele.pl] [euroserwer]