... z mikrofalówki >>> przepisy >> s. główna


Ryż po hiszpańsku

 

 

s k ł a d n i k i :

4 łyżki masła
1 zielona papryka drobno pokrojona w kostkę,
1 średnia cebula drobno pokrojona w kostkę,
szklanka surowego ryżu
łyżeczka soli
0,5 łyżeczki papryki
0,5 łyżeczki papryki chili (może być nieco mniej pieprzu kajeńskiego)
pieprz do smaku
2 posiekane pomidory
2 szklanki bulionu drobiowego


 

Masło rozgrzewamy w litrowym naczyniu żaroodpornym przez jakieś 30 min. w wysokiej temperaturze. Do masła dodajemy cebulę i zielona paprykę i smażymy je przez 4 min w średniej temperaturze. Następnie dodajemy ryż, przyprawy, pomidory i bulion. Wszystko mieszamy i gotujemy przez 15 min. w wysokiej temperaturze. Spulchniamy widelcem





 

 

 

 

 

 

[savoir-vivre] [ciekawostki][przepisy] [wpisz się do serwisu] [ciekawe strony][przewodnik][4hotele.pl] [euroserwer]