... z mikrofalówki >>> przepisy >> s. główna


Warzywa w kuchni mikrofalowej

 

Moc kuchenki mikrofalowej może wynosić od 350 do 1500 watów.
Podane w tej tabeli przepisy dostosowane są do kuchenki o mocy 600W.


W A R Z Y W O I L O S Ć T E M P.

C Z A S (min)

U W A G I
Bakłażany 1 szt. wysoka 6 świeży lub 1kg pokrojony w kostkę
Brokuły 300g. wysoka 10 mrożone, z wodą
Brokuły 450g. wysoka 8 świeże, z wodą
Brukselka 225g. wysoka 5 świeże, z wodą
Buraki 450g. wysoka 15 świeże, z wodą
Cebula 450g. wysoka 7 świeże, z masłem
Cukinia 450g. wysoka 8 świeża, pokrojona, posmarowana masłem
Dynia 450g. wysoka 8 świeża, przepołowiona, posmarowana masłem
Fasola  450g. wysoka 15 mrożona (łącznie z fasolą limeńską)
Fasola  450g. wysoka 11 świeża (łącznie z fasolą limeńską)
Groszek 300g. wysoka 7 mrożony, bez wody
Groszek 900g. wysoka 7 świeży, z wodą
Kalafior 1 szt. wysoka 7 w całości, świeży
Kapusta 450g. wysoka 6 świeża,0,5 główki
Karczochy 1 szt. wysoka 4-4,5 świeże, z wodą
Kukurydza 4 kolby wysoka 11 mrożona, bez wody
Kukurydza 300g. ziaren wysoka 6 mrożona , z wodą
Kukurydza 6 kolb wysoka 7 świeża, z wodą
Marchew 300g. wysoka 8 mrożona, z wodą
Marchew 4 szt. wysoka 7 świeża, w całości, w kostkach, w plasterkach
Pasternak 450g. wysoka 7 świeży z wodą
Pieczarki 450g. wysoka 7 świeże, z masłem
Szparagi 225g. wysoka 8 mrożone, z wodą
Szparagi 450g. średnia 16 świeże, pokrojone, z wodą
Ziemniaki 1 szt. wysoka 3,5 pieczony, po 3 min. na każdy dodatkowy

 

 

[savoir-vivre] [ciekawostki][przepisy] [wpisz się do serwisu] [ciekawe strony][przewodnik][4hotele.pl] [euroserwer]