obiad inaczej>>> przepisy>>> strona główna


Zapiekanka z brokułami i boczkiem

 

s k ł a d n i k i :

3 świeże brokuły
30 dag wędzonego boczku
1 żółta lub czerwona papryka
20 dag pieczarek
1 cebula
bazylia, natka pietruszki, posiekana dymka lub szczypiorek
sól, pieprz, pieprz cayenne
3 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki żółtego sera

 


Brokuły umyć, podzielić na różyczki i ugotować na twardo (gotować ok. 3 minuty).

Pieczarki, paprykę i cebulę pokroić na paski.

Żaroodporne naczynie wysmarować oliwą. Ułożyć w nim warzywa, posypać ziołami, doprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne, na wierzchu ułożyć cieniutko pokrojony boczek. Posypać serem.

 

Zapiekać w piekarniku ok. 30-35 w temperaturze 180 st. C.



 

[savoir-vivre] [ciekawostki][przepisy] [wpisz się do serwisu] [ciekawe strony][przewodnik][4hotele.pl] [euroserwer]

fizjoterapia Kraków   Bankiety Kraków  dom opieki Kraków