sałatki >>> przepisy >> s. główna


Sałatka krewetkowa

 

Zanim przyrządzimy krewetki:
Małe krewetki tzw. koktajlowe (do sosów, sałatek, dekoracji), jeśli są w naturalnej zalewie, wystarczy odcedzić, mrożone należy wrzucić na minutę do wrzątku i osączyć

 

s k ł a d n i k i :

puszka krewetek
puszka mandarynek w syropie
awokado
łyżeczka słodkiej papryki
2 łyżki soku z cytryny
4 łyżki majonezu
zielenina

 


 

 

 

Awokado obrać, przekroić i skropić łyżką soku z cytryny. Pokroić w plasterki, ułożyć na półmisku. Pośrodku ułożyć dobrze osączone mandarynki i krewetki.

Zmiksować majonez z łyżką soku z cytryny i papryką. Krewetki zalać sosem, udekorować zieleniną.

 

Wstawić na godzinę do lodówki.



 

[savoir-vivre] [ciekawostki][przepisy] [wpisz się do serwisu] [ciekawe strony][przewodnik][4hotele.pl] [euroserwer]