sałatki >>> przepisy >> s. główna

 

Sałata z oliwkami i anchois

 

s k ł a d n i k i :

• pół główki sałaty lodowej
• 2 jaja ugotowane na twardo
• gar¶ć zielonych oliwek
• gar¶ć czarnych oliwek
• 1 puszka filecików anchois
• sól, pieprz czarny ¶wieżo mielony
• parmezan
• 1 filiżanki sosu winerget



 

Li¶cie sałaty poszarp na mniejsze kawałki, wrzuć oliwki i pokrojone na małe kawałeczki anchois. Na wierzchu ułóż pokrojone w ćwiartki jajka. Posól i popieprz, oprósz sałatę parmezanem. Na koniec polej sosem winegret i delikatnie wymieszaj.


Podawaj z bagietk±.

 

 

 

 

[savoir-vivre] [ciekawostki][przepisy] [wpisz się do serwisu] [ciekawe strony][przewodnik][4hotele.pl] [euroserwer]