sałatki >>> przepisy >> s. główna


Sałatka z kalafiora

 

s k ł a d n i k i :

1 kalafior
15 czarnych oliwek drylowanych
2 czerwone papryki
5 łyżek oliwy z oliwek
sok z połowy cytryny
łyżka natki pietruszki
sól i pieprz do smaku

 


 

 

Kalafior podzielić na różyczki i gotować przez 6 minut w lekko osolonej wodzie. Wyj±ć, osuszyć i odstawić do wystygnięcia i skropić sokiem z cytryny. Paprykę pokroić w paseczki, i wszystkie składniki przełożyć do misku i wymieszać. Doprawić olejem, ewentualnie jeszcze skropić sokiem z cytryny i doprawić sol± i pieprzem.

Sałatkę odawać schłodzon±.


 

[savoir-vivre] [ciekawostki][przepisy] [wpisz się do serwisu] [ciekawe strony][przewodnik][4hotele.pl] [euroserwer]