Zapiekanka z cukinii i pomidorów zadowoli najwybredniejszych smakoszy >>>

Zupa-krem z pomidorów z imbirem - lekko orientalny posmak lata.>>>

Faszerowane warzywa - mamy do wyboru: cebulę, pomidory, papryke lub bakłażany. Możemy warzywa zapiec w piekarniku albo na grillu.>>>

Brokuły zapiekane - coś dla zdrowia i urody :)>>>

Kalafior zapiekany z serem i kukurydzą>>>

Kalafior zapiekany - jako prościutki dodatek do mięsa>>>

Ogórek w świetle dnia>>>

Ryż zapiekany z pomidorami rodem z kuchni greckiej>>>

Zimą raczej trudno o świeże warzywa (smaczne! świeże warzywa), dlatego tym, którzy bez warzyw nie umieją jadać, proponuję Risotto z pomidorami. Doskonałe zarówno z pomidorów z puszki, jak i ze swieżych warzyw>>>

Wpadamy jak śliwki w kompot... - czyli gotujemy klasyczne knedle,zupę ze śliwek, podajemy śliwki z aromatyczną kruszonką. A na zimę, żeby utrwalić smak, przygotujemy marnowane śliwkii oczywiście śliwkowy dżem.>>>

Smakołyki z pomidorów- Pomidory łatwo przemienić w wykwintną przystawkę - zimną lub gorąca. Bogate w witaminy i związki mineralne, to idealne warzywa kulinarnej jesieni. Dziś proponujemy pomidory nadziewane 4 różnymi farszami.>>>

Fasolka szparagowa z oliwkami- ciekawy dodatek do dania poniżej>>>

Papryka faszerowana- są różne sposoby faszerowania papryki. My proponujemy Państwu nadzienie z groszku, marchewki i ryżu.>>>


Karczochy- uważane przez smakoszy za jedno z najsmaczniejszych i wykwintnych warzyw są w Polsce stosunkowo mało znane. To śródziemnomorskie warzywo, spokrewnione z ostem dopiero od niedawna jest dostępne na rynku, dlatego proponujemy zapoznanie się z kilkoma przepisami, a także sposobem podawania i konsumpcji>>>

Marmolada z wiśni z wiórkami kokosowymi - Będzie aromatycznym przypomnieniem słonecznych dni w czasie jesieni i zimy>>>


Kalafior z brokułami w zalewie- Nim minie lato, warto wypełnić spiżarnię słojami pełnymi jarzynowych pyszności>>>

Kalarepa w ziołach- pierwsze kalarepki zaczynają się pojawiać na sklepowych półkach w związku z tym prezentujemy wspaniały dodatek do mięs mielonych na bazie tegoż właśnie warzywa>>>


Kalafior smażony w cieście- latem do dyspozycji mamy wiele gatunków warzyw, które dorodnością i smakiem przypadają do gustu nawet najwybredniejszym podniebieniom>>>

 

 

 

 

 


p r z y s t a w k i


s o s y


z u p y


r y b y / o w o c e m o r z a


d r ó b


g r z y b y


w a r z y w a / o w o c e


 j a r s k i e / p ó ł m i ę s n e


 m a k a r o n y


s a ł a t k i


m i ę s a  / d z i c z y z n a


g r i l l


o b i a d   i n a c z e j


d e s e r y


c i a s t a  i  c i a s t e c z k a


n a p o j e


... z  m i k r o f a l o w k i

 

 

A L F A B E T Y C Z N Y

s p i s    p r z e p i s ó w



Autorskie przepisy kulinarne
Jacka Szewczyka

wołowina w potrawce

zrazy napoleońskie

polędwica wołowa w
pikantnym sosie


bliny z sosem myśliwskim

musaka z cukini

enchiladas

taco i tortilla

 

[savoir-vivre] [ciekawostki][przepisy] [wpisz się do serwisu] [ciekawe strony][przewodnik][4hotele.pl] [euroserwer]

www.euroserwer.com przepisy savoir-vivre ciekawostki nie czekaj! strona główna