Krem
Zagotować do temp. ok. 90 stopni C :
1000g śmietany
200g cukru
otartą skórkę z 3 cytryn
szczyptę soli
Przecedzić i wystudzić w chłodnej wodzie cały czas mieszając i dodać 4 listki żelatyny.
Na końcu dodać sok z trzech cytryn.
Przełożyć do szklanego naczynia i wstawić do lodówki na 12 godzin.

Migdałowe koszyczki
Zmiszać
250g cukru pudru
100g soku z pomarańczy
75g miękkiego masła
75g drobno posiekanych migdałów
40g mąki
szczypta wanilii.
Pozostawić na chwilę w lodówce do zastygnięcia.
Cienko rozsmarować na blasze z pergaminem. Upiec w temp. 180 stopni C (do nabrania złotego koloru) a następnie formować koszyczki.
Napełnić ostudzone koszyczki kremem. Dekorować świeżymi truskawkami lub leśnymi owocami. Można polać sosem owocowym.