Od kilku lat pracuje w restauracji Pod Różą, obecnie współpracuje także z Krzysztofem Żurkiem w restauracji Monopol. Ma 29 lat, pochodzi z Zabrza. Ukończył szkołę gastronomiczną w Krakowie. Jest uczniem Alfreda Chiocchetti i niejednokrotnie odbywał szkolenia we Włoszech.

Receptury przedstawionych deserów pochodzą z kuchni restauracji Monopol w Katowicach.
Krem cytrynowy nawiązuje do kuchni włoskiej, gdzie podczas upalnych, letnich dni rozkoszą staje się chłodny mus. Deser ten znakomicie orzeźwia
i pozwala w pełni docenić walory soczystego owocu cytryny.
Tymbalik jabłkowo - pomarańczowy natomiast to lekkie danie, którego składniki są dostępne w Polsce o każdej porze roku.
Oba desery stanowią doskonałe uzupełnienie obiadu lub słodką pokusę na każdą porę dnia. Przygotowanie ich jest stosunkowo proste i nie zajmuje zbyt wiele czasu.